Szlovákiából Romániába tartó litván kisgép miatt riasztották a magyar Gripeneket

repülés
2022 június 08., 19:59
comments 2

„Szerdán a délutáni órákban a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja egy litván felségjelzésű, Szlovákiából Románia felé tartó kisrepülő miatt elrendelte a légvédelmi készültséget ellátó magyar vadászgépek felszállását” – írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium. A kisgép Hajdúszoboszló térségében üzemanyag-töltési céllal leszállt, azonban nem sokkal később újra felszállt. A készültségi géppár addig kísérte a kisrepülőt, amíg Románia légterében a NATO által riasztott amerikai vadászgép a feladatot át nem vette. A Gripenek ezt követően visszatértek a kecskeméti bázisra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.