Megépült az első közúti híd Oroszország és Kína között

külföld
2022 június 10., 09:33
comments 10

Pénteken elindították a teherforgalmat Oroszország és Kína között az Amur folyón átívelő első közúti hídon, Blagovescsenszk és Hejhe között. A híd építése 2016-ban kezdődött. Vitalij Szaveljev orosz közlekedési miniszter szerint a híd kevesebb mint harmadára csökkenti a szomszédos régiók számára a szállítási útvonalat és ösztönzi a közös beruházási projektek fejlesztését. Hu Csun-hua, a kínai államtanács miniszterelnök-helyettese szerint a híd megnyitása a két ország készségét mutatja a teljeskörű együttműködés elmélyítésére.

Az 1080 méter hosszú hidat egy orosz-kínai koncessziós társaság építette Amur megye és Hejlungcsiang tartomány kormányának részvételével. Szakértők szerint a befektetés 16 év alatt fog megtérülni.

Az orosz Amur megye sajtószolgálata szerint a hídon naponta több mint 600 teherautó haladhat majd át, és a jövőben évente akár 4 millió tonna áru és 2 millió utas forgalmát is képesek lesznek kezelni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.