Novák Katalin jónak tartja Áder János aláírási gyakorlatát

POLITIKA
2022 június 10., 5:09
comments 10

A köztársasági elnök interjút adott az állami tévén Orbán Viktor egykori beszédírójának, a Habony Árpád cégét is vezető Lánczi Tamásnak. A tanácsadó megkérdezte Novák Katalintól, hogy a köztársasági elnöki munka fokmérőjének tartja-e a jogi aktivizmust, amire az új elnök egyértelmű nemmel válaszolt. Majd a törvények visszaküldésével kapcsolatban elmondta, hogy azonosulni tud Áder János megközelítésével,

vagyis ha száz jó törvényt tesznek elé, akkor százat fog aláírni, míg ha száz rosszat, akkor százat küld vissza.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Megkapta az a kérdést is, hogy tervez-e egyeztetni a pártok vezetőivel (mármint Orbán Viktoron és Semjén Zsolton kívül). „Én kicsit szűkítőnek érzem azt a megközelítést, hogy a pártoktól várjuk a nemzet egységének a kifejezését vagy megvalósítását, hiszen önmagában már a párt szó is azt jelenti, hogy teljes természetességével, egymástól különböző nézeteket valló csoportoknak a markánsan különböző álláspontjainak az ütközéséről szól. Hogy én ezeket az álláspontokat megismerjem és a lehetőségekhez mérten megértsem, azt feladatomnak érzem, és ennek meg fogom találni a módját a jövőben” - mondta a köztársasági elnök, aki beiktatása előtt ki sem lépett a Fideszből, hanem csak felfüggesztette a tagságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt