Novák Katalin jónak tartja Áder János aláírási gyakorlatát

POLITIKA
2022 június 10., 05:09
comments 10

A köztársasági elnök interjút adott az állami tévén Orbán Viktor egykori beszédírójának, a Habony Árpád cégét is vezető Lánczi Tamásnak. A tanácsadó megkérdezte Novák Katalintól, hogy a köztársasági elnöki munka fokmérőjének tartja-e a jogi aktivizmust, amire az új elnök egyértelmű nemmel válaszolt. Majd a törvények visszaküldésével kapcsolatban elmondta, hogy azonosulni tud Áder János megközelítésével,

vagyis ha száz jó törvényt tesznek elé, akkor százat fog aláírni, míg ha száz rosszat, akkor százat küld vissza.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Megkapta az a kérdést is, hogy tervez-e egyeztetni a pártok vezetőivel (mármint Orbán Viktoron és Semjén Zsolton kívül). „Én kicsit szűkítőnek érzem azt a megközelítést, hogy a pártoktól várjuk a nemzet egységének a kifejezését vagy megvalósítását, hiszen önmagában már a párt szó is azt jelenti, hogy teljes természetességével, egymástól különböző nézeteket valló csoportoknak a markánsan különböző álláspontjainak az ütközéséről szól. Hogy én ezeket az álláspontokat megismerjem és a lehetőségekhez mérten megértsem, azt feladatomnak érzem, és ennek meg fogom találni a módját a jövőben” - mondta a köztársasági elnök, aki beiktatása előtt ki sem lépett a Fideszből, hanem csak felfüggesztette a tagságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.