Vasárnap: strandidő

nyár
2022 június 11., 14:56
comments 1

Ma még általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a legkevesebb felhő a nyugati, északnyugati megyékben valószínű. Főleg a középső országrészben és a Tiszántúlon helyenként előfordulhat zápor, zivatar.

Éjjel elsősorban a Dunántúl keleti részén, illetve a Duna-Tisza közén lehetnek még erősebben felhős körzetek, de hajnalra kb. mindenhol csökken a felhőzet. Az éjszaka első felében mindenhol megszűnik a csapadék.

Vasárnap jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, nagyon erős lesz az UV-B sugárzás.

Az északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések.

Horgászok és kirándulók a koronavírus-járvány miatt április 10-én bezárt balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én.
photo_camera Horgászok és kirándulók a koronavírus-járvány miatt április 10-én bezárt balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. (OMSZ, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.