Nem marad helyettes államtitkár Rácz Zsófia, aki miatt pedig még törvényt is módosítottak

POLITIKA
2022 június 12., 19:56
comments 33

Vasárnap reggel hiába kereste, nem találta a kinevezett új helyettes államtitkárok között Rácz Zsófiát a hvg.

photo_camera Rácz Zsófia

Pedig amikor 2019 végén Novák Katalin bejelentette, hogy őt nevezi ki ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak, még törvényt is módosítottak azért, hogy a 22 éves joghallgató diploma nélkül elkezdhesse a munkát.

Kinevezése után kerülte a sajtót, 2020 nyarán az RTL kérdése elől konkrétan elsétált, de a fiatal tanárok sem tudtak bejutni hozzá hosszú hónapokig.

„Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell. A diplomám hiánya nem hátráltat”– ezt idén februárban mondta Rácz az ELTE Politológus Műhelyének beszélgetésén a Népszava szerint.

Rácz a Facebookon most azt írta: „hálás vagyok, hogy bizalmat kaptam ennek a nemes munkának az elvégzéséhez; igyekeztem lehetőségeimhez mérten a maximumot kihozni a rendelkezésemre álló időszakból”. A végén pedig így zárta a posztját: „Hogy hova tovább, az hamarosan kiderül , de egyet megígérek: nem megyek messzire. Nem tudom és nem is szeretném elengedni a szívügyemet: az ifjúságpolitikát”.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium az RTL Híradó kérdésére közölte: Rácz Zsófia a jövőben más kormányzati pozíciót fog betölteni,

de az ifjúságpolitika és a magyar fiatalok érdekeinek érvényesítése továbbra is szívügye marad.

Egyetemi tanulmányait az interneten megtalálható önéletrajza és közösségi oldala szerint azóta sem fejezte be - írja az RTL.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.