A férje megöléséért életfogytiglanra ítélték a „Hogyan öld meg a férjed” című esszé szerzőjét

bűnügy
2022 június 13., 19:13
comments 3

A férje megöléséért életfogytiglanra ítélte hétfőn egy portlandi bíróság Nancy Crampton Brophy írónőt, aki többek között „Hogyan öld meg a férjed” címmel publikált egy esszét.

Az Oregon állambeli bíróság ítélete lehetővé teszi, hogy a szentimentális romantikus novelláiról ismert 71 éves írónő az előírt feltételek teljesülése esetén 25 év után szabaduljon a börtönből. Az esküdtszék Crampton Brophy-t május 25-én találta bűnösnek a férje meggyilkolásában.

photo_camera Fotó: YouTube

A vád szerint az asszonynak anyagi gondjai voltak, ezért 2018 júniusában egy főzőiskolában két, szívre leadott lövéssel leterítette az ott szakácsként dolgozó férjét, hogy hozzájusson a több 100 ezer dolláros életbiztosításához. A 63 éves Daniel Brophy-t tanítványai találták meg az egyik osztályterem padlóján.

Az özvegy ártatlannak vallja magát, azt állítja, csak az új könyveihez keresett inspirációt, amikor a térfigyelő kamerák a tetthely környékén lefilmezték, és az eltűnt pisztolyt – ami a rendőrség szerint a gyilkos fegyver –, csak „kelléknek” vásárolta az íráshoz. Szerinte valaki más ölhette meg a férjét egy félresikerült rablásban.

A 2011-ben megjelent, „Hogyan öld meg a férjed” arról szól, hogy egy feleség hogyan teheti el láb alól a férjét anélkül, hogy meggyűlne a baja az igazságszolgáltatással. A végkövetkeztetés szerint „a legfontosabb, amit egy gyilkosságról tudni kell, hogy mindenki képes rá, aki nagyon akarja”.

Noha az értekezés nagy feltűnést keltett, azt a bírósági tárgyalás során nem ismerték el bizonyítékként. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.