Izrael felszólította a lakosait, hogy kerüljék el Törökországot

június 13., hétfő 14:44
1

„Felszólítjuk az izraelieket, hogy ne repüljenek Isztambulba, és ha nem létfontosságú, Törökországba se. Ha már Isztambulban van, térjen vissza Izraelbe amint lehet” - mondta Yair Lapid izraeli külügyminiszter egy televíziós nyilatkozatában. Izrael szerint Irán izraeli utazók, vakációzók meggyilkolásával és elrablásával fenyegetőzik Törökországban.

„Ezek a terrorista fenyegetések a nyaraló izraeliek ellen irányulnak. Véletlenszerűen, de megfontoltan választanak ki izraeli állampolgárokat, hogy elrabolják vagy meggyilkolják őket” - mondta.

Yair Lapid Külügyminiszter (bal) és Naftali Bennet Miniszterelnök (jobb) Fotó: GIL COHEN-MAGEN/AFP

Lapid elmondta, hogy az izraeli biztonsági erők „erőfeszítései izraeli életeket mentettek meg az elmúlt hetekben”, valamint megköszönte a török kormány segítségét.

Bár részleteket nem közölt, a Reuters információi szerint nemrégiben tartóztatták le az iráni Forradalmi Gárda több feltételezett tagját is. Ez az az iráni különleges alakulat, ami - az iráni hadsereggel ellentétben nem az iráni határok, hanem - az iszlám rendszer védelmére jött létre, és aminek egyik ezredesét ismeretlen elkövetők agyonlőtték Teherán belvárosában. Bár Izrael nem erősítette meg, nem is tagadta felelősségét a gyilkosságért, Irán megfogadta, hogy bosszút fog állni érte. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt