Megtalálhatták az Amazonas környékén eltűnt újságírónak és társának a holttestét

bűnügy
június 13., 12:58

Két holttestet, valószínűleg az őserdőben eltűnt brit újságíró, Dom Phillips és Bruno Pereira, a brazil őslakos brazíliai törzsek védelmével foglalkozó állami tisztviselő holttestét találhatták meg az Amazonasban egy héttel az eltűnésük után, miközben utánuk kutattak.

Brazília egyesült királyságbeli nagykövete hajnalban telefonon közölte a hírt Phillips családjával. „Azt mondta, szeretné, ha tudnánk, hogy… két holttestet találtak” – mondta Paul Sherwood, Phillips sógora. „Nem írta le a helyszínt, csak azt mondta, hogy az esőerdőben van, és azt mondta, hogy egy fához kötözték őket, és még nem azonosították őket” – mondta.

photo_camera Tüntetők Dom Philips és Brino Pereira képével június 9-én Brazíliában. Fotó: EVARISTO SA/AFP

A hír azután érkezett, hogy a rendőrség megerősítette, a két férfihoz tartozó személyes tárgyakat találtak a Javari régióban végzett házkutatáson, ahol a négynapos útjukról visszatérve eltűntek. Phillips családja nemrég közölte, hogy már nem reménykednek abban, hogy élve megtalálják az újságírót.

Az 57 éves Phillips és a 41 éves Pereira múlt héten tűntek el az Amazonas távoli részén, és a feltételezések szerint június 5-én, vasárnap kora reggel látták őket utoljára Sao Rafael közösségben. Phillips, aki már egy ideje Brazíliában él, egy környezetvédelemről szóló könyvön dolgozott, ennek részeként kísérte Pereirát a dzsungelbe. A két férfi vasárnap reggel 6 óra körül indult el visszafelé Atalaia do Norte irányába, ami 3 órányira van, de nem érkeztek meg, így délután 2 óra körül keresőcsapatot küldtek értük. Phillips és Pereira az eltűnésüket megelőző napokban fenyegetéseket kapott. Pereira korábban kapott hasonló fenyegetéseket bányászoktól és fakitermelőktől. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt