Moldova Györgyről 41 különböző ügynök jelentett

belföld
2022 június 13., 06:14
comments 5

A napokban elhunyt Moldova Györgyöt „szerzői esteken tanúsított fellázító tevékenysége miatt 1975-ben Bolygató fedőnéven vonták ellenőrzés alá”, írja Facebookon az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára.

Levéltárukban az író neve 89 dossziéban szerepel, összesen 41 különböző ügynök jelentett róla. Bejegyzésükhöz egy fotót és egy iratot is csatoltak, amelyek a „Bolygató” fedőnevű bizalmas nyomozás iratait tartalmazó dossziéból valók.

photo_camera Fotó: Facebook/Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

Moldova György június 4-én, életének 89. évében halt meg. Uj Péter főszerkesztő heti hírlevelében írt róla hosszabban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.