8 centiméter pengehosszúságú késsel támadta meg az ápolónőt az idős asszony Miskolcon

bűnözés
2022 június 14., 08:59
comments 3

Késsel megszúrta ápolónőjét egy 70 éves, kóros elmeállapotú nő egy miskolci kórházban, közfeladatot ellátó személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Miskolci Járási Ügyészség kedden az MTI-t.

Az ápolónő a kórházban fekvő asszony vércukorszintjét akarta ellenőrizni, ám ő egy nyolc centiméter pengehosszúságú késsel megszúrta őt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el.

A vádlott kóros elmeállapotú, a cselekmény idején „az agy szervi károsodása és gyógyszer mellékhatása következtében átmeneti kóros tudatzavarban volt, amely súlyos fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje” – írták.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottra felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.