Két hónapja majdnem öngyilkos lett Jelena Dokic ausztrál teniszsztár

sport
2022 június 14., 12:41

Jelena Dokic, a horvát származású, egykori ausztrál teniszbajnok Instagramon mondta el, hogy április végén kishíján öngyilkos lett. Dokic az ezredfordulón szerzett magának hírnevet, amikor 16 éves korában legyőzte Martina Hingist Wimbledonban, 2002-ben pedig negyedik volt a női világranglistán.

Jelena Dokic 2011-ben
photo_camera Jelena Dokic 2011-ben Fotó: PATRICK MCDERMOTT/Getty Images via AFP

Posztjában azt írja, csak azt akarta, hogy vége legyen a szenvedésnek és a fájdalomnak. Fogalma sincs, mi tartotta vissza az utolsó pillanatban, de soha nem fogja elfelejteni azt a napot: „Minden homályos. (...) Semminek sincs értelme. (...) Csak könnyek, szomorúság, depresszió, szorongás és fájdalom.”

Azért írta meg a posztot, mert tudja, hogy mások is küszködnek, és hogy tudják, nincsenek egyedül a szenvedésükkel. Dokic szerint megmentette az életét, hogy ezek után szakembertől kért segítséget. Dokic 2017-ben, évekkel a visszavonulása után írta meg a memoárjában, hogy az apja fizikailag és érzelmileg is brutális módon bántalmazta gyerekkorában. (Marca)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.