Zelenszkij: Az idő nem nekünk, hanem az ellenségnek dolgozik

háború
2022 június 14., 10:23
comments 3

„Az idő Oroszországnak dolgozik, mivel az ellenség politikai vezetésének teljesen mindegy, hogy mennyi ideig tart a háború” – jelentette ki a ZDF televíziónak nyilatkozva Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök azt mondta a Korrespondent.net által szemlézett interjúban: „Cselekedni kell, mert az idő nem nekünk, hanem az ellenségnek dolgozik.”

Ezt azzal magyarázta, hogy az oroszok alapvetően rengeteget keresnek az olaj és a további energiaforrások exportján.

photo_camera Harcias és gondterhelt elnök hanyagul zsebre dugott kezekkel a veszélyzónában Fotó: STR/AFP

Zelenszkij szokása szerint élesen bírálta Olaf Scholz német kancellárt. „Arra van szükségünk, hogy Scholz bebizonyítsa: Németország támogatja Ukrajnát. Neki és kormányának egyértelmű döntéseket kell hoznia, nem lehet egyensúlyozni az ukrán és az orosz kapcsolatok között.”

Az elnök ezzel összefüggésben megemlítette, hogy a német társadalom egyértelműen az ukránok oldalán áll.

„A német kancellárnak nem azt kell néznie, hogy mi fáj kevésbé Németországnak. Ez a hozzáállás helytelen. Az Oroszországhoz való viszonynak akkor is keményebbnek kell lennie, ha az károkat okoz a német gazdaságnak” – magyarázta Zelenszkij a ZDF-nek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.