A NATO már bárhova telepíthet csapatokat Magyarországon

június 16., csütörtök 13:56

Az mfor vette észre, hogy kedd este a Magyar Közlönyben megjelent egy, az „ukrajnai válsággal” kapcsolatos rendelet, ami engedélyezi a „NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, illetve Magyarországra történő települését”.

Ezzel Orbán Viktor egy március 7-én kiadott határozatot módosít, akkor a magyar kormány arra adott engedélyt, hogy NATO-csapatok áthaladjanak Magyarország területén szárazföldi vagy légi úton, és egyben engedélyezte azt is, hogy fegyvereket telepítsenek, de csak a Dunántúlra.

Az új határozat értelmében a NATO az ország bármely területén végezhet csapatmozgásokat, hadgyakorlatot, kiképzéseket bonyolíthat le, valamint fegyveres erőket is telepíthet.

A döntést nem indokolták, bár a magyar kormány a Bukaresti Kilencek, vagyis a NATO keleti tagállamainak részeként a június végi NATO-csúcs előtt kezdeményezte a katonai szövetség keleti arcvonalának megerősítését.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt