Magyar Nemzet: tömegesen váltják vissza a Ryanair-jegyeket a magyarok

gazdaság
2022 június 17., 06:55
comments 62

Többségében elutasítják az utazók, hogy a légitársaságok az extra nyereségük után fizetendő adót a jegyárakban egy az egyben áthárítsák a vásárlóikra – tudta meg a Magyar Nemzet. Úgy értesült a kormánypárti lap, hogy a Ryanair fogyasztóvédelmi eljárás alá vont, visszamenőleges árképzésére válaszul a már kifizetett júliusi jegyek 60 százalékát a cég által megadott csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérik az eredeti árat.

Michael O'Leary
photo_camera Michael O'Leary Fotó: TOLGA AKMEN/AFP

A 444 is megírta, hogy a Ryanair visszamenőleg is mindenkire ráterhel még 3900 forintot (10 eurót), mert utasonként ennyi a kormány által bevezetett extraprofitadó. A kormány pedig válaszul fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a légitársaság ellen. Ugyanakkor nincs olyan törvény, amely megtiltaná, hogy a cégek a különadókat tovább terheljék a lakosságra. Ráadásul Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója egy interjún belül ötször idiótázta le a magyar gazdaságfejlesztési minisztert.

A rivális Wizz Air július 1-ig nem hárítja át az utasokra az extraprofitadót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.