Varga Mihály: A kormány a jelenlegi formájában nem támogatja globális minimumadót

POLITIKA
2022 június 17., 15:15
comments 6

„Minden uniós tagállamnak vétójoga van az ügyben, úgyhogy ha a magyar kormány szót fogad a fideszes határozatnak, akkor a pénzügyminiszterek tanácsában Varga Mihály meg fogja akadályozni,” hogy az Európai Unió csatlakozzon a globális minimumadó bevezetéséhez, írta csütörtökön Magyari Péter a multik egységes adóztatása körül kialakult vitáról szóló cikkében. A magyar kormány végül szót fogadott, Varga Mihály élt a vétójoggal.

„Magyarország nem gondolja, hogy amikor az energiaárak emelkednek, amikor a családokra nehezedő terhek gyarapodnak, amikor a vállalatokra leselkedő kihívások száma növekedik, akkor erre az intézkedésre sort lehetne keríteni” – mondta a pénzügyminiszter az uniós tagországok pénzügyminisztereit tömörítő tanács ülése utáni nyilatkozatában.

Szerinte más formában kéne javítani Európa versenyképességét, az adóemelést pedig a jelenlegi gazdasági körülmények között későbbre kell halasztani. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt