Zelenszkij hologramja kért segítséget a techcégektől

június 17., péntek 5:20
3

Beszédet mondott a párizsi VivaTech konferencián Volodimir Zelenszkij hologramja. Az ukrán elnök arra kérte a techcégek képviselőit, segítsenek digitalizálni, újjáépíteni Ukrajnát kölcsönbérleti formában, ahogy az Egyesült Államok támogatta a szövetségeseket a második világháborúban. Akkoriban a hadviselő államoknak nem kellett fizetniük a fegyverekért, viszont megállapodtak, hogy utólag visszaadják az épségben maradt felszerelést.

Zelenszkij azzal kecsegtette a vállalatokat, hogy sehol máshol nem alkalmaznák állami szinten a legfejlettebb technológiákat. Kísérletről, digitális forradalomról és a fennálló rendszer modernizációjáról beszélt.

Az elnök elismerte: ritka dolog, hogy kormányfők hologramként szóljanak az emberekhez, de mint mondta, nem csak ezen a módon akarja megidézni a Csillagok háborúját. „Le fogjuk győzni a Birodalmat is” - utalt Vlagyimir Putyin orosz hadseregére, amely február 24-én indított háborút Ukrajna ellen. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt