Karácsony egyeztetni hívta Navracsicsot, aki csak július második felében ér rá

POLITIKA
2022 június 18., 11:40
comments 5

„Sürgős egyeztetést kezdeményeztem a kormánnyal annak érdekében, hogy Magyarország és Budapest hozzájusson a gazdasági-, az energia- és a klímaválság kezelésére szolgáló európai forrásokhoz” - írja posztjában Karácsony Gergely.

A főpolgármester levelet írt Navracsics Tibor miniszternek, aki az uniós forrásokért is felel, hogy tárgyaljanak az alábbi témákról:

  • Az önkormányzatok és Budapest bevonása az európai helyreállítási források felhasználásába;
  • A fővárosi városvezetés által kidolgozott konkrét, európai forrásból finanszírozható tervek bemutatása a közösségi közlekedés fejlesztése, a lakhatási költségek csökkentése, valamint az energiaválság megoldása érdekében;
  • Budapest és a fővárosi városvezetés európai kapcsolatrendszerének és uniós lobbierejének bevonása az Európai Bizottsággal való tárgyalásokba.

Szerinte a mostani helyzetben „sürgető és fontos lenne a főváros és a kormány közös cselekvése”.

Karácsony pénteki levelére már meg is érkezett Navracsics válasza, miszerint július második felében ér rá tárgyalni.

photo_camera Navracsics Tibor Fotó: Németh Dániel/444

A miniszter pénteken azt nyilatkozta, Magyarország kész kompromisszumokra az Európai Unióval a gazdasági helyreállítási források feloldása érdekében, és a kormány reményei szerint az év végéig sikerül megállapodni az Európai Bizottsággal.

Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amely jogállamisági problémák miatt nem kapta meg a neki járó forrásokat a helyreállítási alapból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt