Splitben tartóztatták le a horvát szigetet annektáló svéd modellt, miután ott is botrányt csinált

külföld
2022 június 19., 17:55
comments 6

A horvát rendőrség Splitben letartóztatta Isabella Lindblomot a közrend megzavarása miatt. Kedden írtunk a korábban modellként ismertté vált nőről, aki nagyjából egy hónapja egyszerűen „elfoglalta” a Rogoznica melletti lakatlan Jaz szigetet, és nem volt hajlandó onnan elmenni. Lindblomot a Bilice börtönbe szállították, egy hétig marad ott, ezt követően hoznak jogerős ítéletet az ügyében.

Isabella Lindblom 2015-ben, amikor még nem volt szigetfoglaló.
photo_camera Isabella Lindblom 2015-ben, amikor még nem volt szigetfoglaló Fotó: CHRISTOPHER POLK/Getty Images via AFP

A split-dalmáciai rendőrkapitányság azt közölte, hogy 2022. június 16-án egy bűnügyi nyomozást követően letartóztattak egy nőt, akit a közrend és a köznyugalom megzavarásával gyanúsítanak, ám az adatvédelmi törvényre hivatkozva azt mondták, nem tudnak bővebb felvilágosítást adni.

A Jutarnji azonban megírta, hogy mi lehetett a közbotrány, ami miatt Lindblom végül a rendőrség látóterébe került. Miután ismeretlen okból elhagyta a szigetet, szerdán buszra szállt a trogiri állomáson. Egy olvasó beszámolója szerint inzultálta a sofőrt, aki nem beszélt angolul, és az utasokat is, de úgy nézett ki, mint aki saját magával is hangosan vitatkozik, és elég tanácstalannak tűnt.

Az utazás után nyoma veszett, de másnap napközben Splitben, a leszállóhelyhez közeli Bauhaus barkácsáruházban tűnt fel. Nagyon zavartan viselkedett, amivel több vásárlót megijesztett. Kihívták a rendőrséget, de úgy tűnt, Lindblom nem fél tőlük. Nem akart együttműködni a rendőrökkel, ezért letartóztatták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.