Elon Musk transznemű lánya névváltoztatási kérelmet nyújtott be, hogy semmi se kösse többé apjához

ÉLET
2022 június 21., 07:35
comments 19
Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója, a Twitter új tulajdonosa 2020 márciusában Washingtonban
photo_camera Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója, a Twitter új tulajdonosa 2020 márciusában Washingtonban Fotó: WIN MCNAMEE/Getty Images via AFP

Névváltoztatási kérelemmel élt Elon Musk transznemű lánya, aki egyfelől szeretné, ha nemi identitásának megfelelő névvel élhetne, másrészt szeretné, ha semmi nem kötné többé apjához.

„Már nem élek együtt biológiai apámmal, és nem kívánok vele semmilyen módon közösséget vállalni vagy bármilyen formában kapcsolatban állni” - nyilatkozta az egykori Xavier Alexander Musk.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.