Texasi iskolai lövöldözés: A rendőrök közel fél órát csak a folyosón várakoztak

június 21., kedd 4:57
2

A nyomozók arra jutottak, hogy az eddig átnézett dokumentumok, jelentések és felvételek szerint a május végén történt texasi iskolai lövöldözésnél a rendőrök már jóval előbb is leszámolhattak volna a fegyveres férfival.

Az iskolában felhelyezett térfigyelőkamera szerint a rendőrök már 12:21-kor az iskola folyosóján gyülekeztek fegyverekkel és pajzsokkal, hallották, hogy a fegyveres lövéseket ad le, ennek ellenére csak 29 perccel később hatoltak be az osztályterembe és fegyverezték le a lövöldözőt. Steve McCraw, a texasi közbiztonsági minisztérium igazgatója már május 27-én nyilvánosságra hozta, hogy a rendőrök több mint 70 percet vártak, mire szembeszálltak a lövöldözővel.

Az új nyomozati dokumentumok szerint a rendőrök 12:50-kor törtek be az osztályterembe, ahova a fegyveres több mint egy órával korábban, 11:33-kor lépett be. Pedig úgy tudni, hogy miután a fegyveres megjelent, három perccel később már 11 rendőr tartózkodott az iskolában, és a uvalde-i iskolai körzet rendőrfőnöke 11:40-kor hívta a helyi rendőrkapitányságot, hogy segítséget kérjen.

A nyomozás új részleteit várhatóan kedden mutatják be a texasi szenátus meghallgatásán. (Austin American-Statesman)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt