A Mi Hazánk csendőrséget is akar a vármegyékbe

POLITIKA
2022 június 22., 10:57
comments 44

A csendőrség visszaállításával segítené a vármegyék közbiztonságának megteremtését a Mi Hazánk, mivel az ellenzéki párt szerint a rendőrség munkáját segíteni kell egy tekintélyt parancsoló, helyismerettel rendelkező, karhatalmi vagy határvédelmi feladatokra el nem vezényelhető állománnyal. "A vármegyék és a főispánok hagyományos elnevezése mellett érdemi változásra is szükség van a rend megteremtéséhez, miután sokszor letelt az a bizonyos két hét, hazánkban mégis terjed az a szubkultúra, amely nem tartja be a társadalmi együttélés alapvető szabályait, hangoskodik, szemetel, állandó jelleggel zavarja, zaklatja a környezetét" - érvelt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Ebből úgy tűnik, hogy az ellenzéki párt támogatni fogja Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének azt a javaslatát, amely visszahozza a közigazgatásba a főispánokat és a vármegyéket. Lázár János építési és beruházási miniszter viszont 2022-ben sem akar vármegyéket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.