Lázár János 2022-ben sem akar vármegyéket

POLITIKA
2022 június 22., 07:39
comments 21
photo_camera Fotó: Németh Dániel

Lázár János álláspontja nem változott, a szavazata is ehhez fog igazodni

- közölte érdeklődésünkre Krakkó Ákos, Lázár János építési és beruházási miniszter sajtófőnöke.

Arról kérdeztük, mi Lázár János véleménye arról, hogy egy fideszes javaslat szerint a megyéket vármegyékre neveznék át - miközben ő maga még 2011-ben, amikor szintén felmerült a vármegyés ötlet, azt mondta, hogy

  • „nem jó történeti aspektusai vannak. (...) Sokkal inkább azt gondolom, amit nekem egy hódmezővásárhelyi választó mondott, hogy annak, akinek cseléd vagy napszámos volt a nagyapja vagy dédnagyapja, annak mást jelent a vármegye, mint aki a XII. kerületből szemléli a világot"

illetve, hogy

  • „egy modern, jövőorientált alkotmányban nincs szükség arra, hogy olyan kérdéseket érintsenek benne, amelyek sértik emberek érzékenységét, vagy amelyeknek a XXI. század Magyarországához semmi közük nincs”.

2011-ben még azt remélte, hogy „a józan ész felülírja az érzelmeket”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt