A Mi Hazánk csendőrséget is akar a vármegyékbe

június 22., szerda 10:57
43

A csendőrség visszaállításával segítené a vármegyék közbiztonságának megteremtését a Mi Hazánk, mivel az ellenzéki párt szerint a rendőrség munkáját segíteni kell egy tekintélyt parancsoló, helyismerettel rendelkező, karhatalmi vagy határvédelmi feladatokra el nem vezényelhető állománnyal. "A vármegyék és a főispánok hagyományos elnevezése mellett érdemi változásra is szükség van a rend megteremtéséhez, miután sokszor letelt az a bizonyos két hét, hazánkban mégis terjed az a szubkultúra, amely nem tartja be a társadalmi együttélés alapvető szabályait, hangoskodik, szemetel, állandó jelleggel zavarja, zaklatja a környezetét" - érvelt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

Fotó: Németh Dániel/444

Ebből úgy tűnik, hogy az ellenzéki párt támogatni fogja Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének azt a javaslatát, amely visszahozza a közigazgatásba a főispánokat és a vármegyéket. Lázár János építési és beruházási miniszter viszont 2022-ben sem akar vármegyéket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt