Ahol nincs Fidesz, ott az ellenzék csinál magának médiaháborút

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 22., szerda 14:25
9
  • Két éve független testület választott főszerkesztőt a ferencvárosi önkormányzati lap élére.
  • Vágvölgyi B. Andrást májusban eltávolította a kiadó önkormányzati cég vezetője, Baranyi Krisztina polgármester szerint jogtalanul.
  • Baranyi javaslatára ezért most kirúgták a cégvezetőt, de az MSZP és a DK Hoffmann Györgyöt, Kálmán Olga DK-s politikus férjét tolta be a helyére.
  • Vágvölgyinek látszólag magasabb posztot adtak, az új főszerkesztőt viszont már a politikusok választanák ki.
  • Ennek nagy jelentősége lehet a 2024-es kampányban, ahol a pártok aligha fognak beállni Baranyi mögé.

Három éve jóformán megsemmisült a Fidesz Ferencvárosban, az ellenzéki többség viszont nagy gyakorlatot szerzett azóta egymás fúrás-faragásában. Ennek új terepe a kerületi újság, amit Vágvölgyi B. András veterán író, újságíró, filmrendező, a Magyar Narancs egykori főszerkesztője irányított majdnem két éven keresztül, míg idén májusban ki nem rúgták.

A lapot kiadó önkormányzati cég ügyvezetője, Hagymási Zoltán arra hivatkozott, hogy Vágvölgyi sokszor nem jelent meg munkaidőben a szerkesztőségben, amivel megszegte a szerződését.

Vágvölgyit az önkormányzattól független testület választotta ki nyílt pályázaton. Azóta, ahogy ő mondta, ellenzéki hangvételű, de mindenkitől, így a testülettől is független lapot készített. Ahogy látni fogjuk, ez nem mindenkinek tetszett.

Vágvölgyi B. András Fotó: Halász Júlia/444

Baranyi szerint Hagymási „komolytalan indokkal és munkajogilag aggályos módon” mentette fel Vágvölgyit, ezért a szerdai testületi ülésen javasolta Hagymási felmentését.

A Baranyival viaskodó ellenzéki képviselők belementek ebbe, de sikerült elérniük, hogy Hoffmann György televíziós szakember, Kálmán Olga DK-s politikus férje kerüljön Hagymási helyére.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt