Micsoda idők: az is lehet, hogy soha többé nem látjuk Orbán Viktor mellett Mészáros Lőrincet

ner
2022 június 22., 11:42
comments 19

Mészáros Lőrinc a jövőben kiblőröztetheti magát Orbán Viktor mellől – írja a Hvg.hu. A lap szerint aki nyilvános vagy tömegrendezvényen vesz részt, az hozzájárul, hogy róla képek, videók készüljenek, és ezeket közzétegyék, ám a módosítás értelmében a jövőben ez alól kivétel lesz, ha ott van a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök, ilyen esetben a többi résztvevő kérheti, hogy tegyék őt felismerhetetlenné.

A kormány a 2023-as központi költségvetést megalapozó salátatörvénybe dugta el ezt a jogszabály-módosítást. Az új előírás a nyilvános eseményekre is vonatkozna.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, az Opus Global Nyrt. egyik tulajdonosa egy tiszapüspöki izocukorüzem avatásán 2017. október 30-án.
photo_camera Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, az Opus Global Nyrt. egyik tulajdonosa egy tiszapüspöki izocukorüzem avatásán 2017. október 30-án Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a miniszterelnök és a köztársasági elnök „számos rendezvényen, helyszínen jelennek meg, a róluk készült felvételeken számos személy látható velük egyidejűleg”.

A Polgári törvénykönyv módosítása után közszereplőnek nem számító személyek – írja a Hvg.hu –, például a miniszterelnökkel baráti viszonyt ápoló Mészáros Lőrinc vagy Adnan Polat vállalkozók kérhetik, hogy a közös eseményen készült képekről, videókról blőrözzék ki őket, tegyék a képmásukat felismerhetetlenné.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.