Szíria tárt karokkal várja az orosz turistákat, ha már máshova úgysem mehetnek

turizmus
2022 június 22., 07:34
comments 4

Moszkva és Damaszkusz azon dolgozik közösen, hogy jelentősen megnöveljék a Szíriába irányuló turistaforgalmat. Erről Riyadh Haddad, a közel-keleti állam moszkvai nagykövetségének vezetője nyilatkozott az Izvesztyijának. A diplomata azt mondta, országa kész fogadni az orosz utazók tömegeit, akiket az „ellenséges országok” jelenleg amúgy sem látnak szívesen.

Haddad kiemelte, Szíria zsúfolásig tele van csodálatos turisztikai célpontokkal, fehér homokos strandokkal, sok ezer éves kulturális és vallási nevezetességekkel, emellett kiváló az éghajlat, sőt rendkívül magas a napsütéses napok száma. A nagykövet úgy látja, az orosz turisták számára nincs jobb választás, ha barátságos vendéglátásban akarnak részesülni egy baráti országban.

photo_camera Orosz turistaáradatra várakozó hentes dohányzással üti el az időt Rakkában, 2022. június 19-én Fotó: DELIL SOULEIMAN/AFP

Mióta elkezdődött az orosz–ukrán háború, az orosz turisták nyaralási lehetőségei beszűkültek a szankciók miatt, jelenleg két kiemelt célpontjuk van, Törökország és Grúzia.

Szíriában ugyanakkor 2011 márciusa óta háború zajlik, az Aszad-rezsim gyakorlatilag csak azért nem bukott meg, mert az oroszok időközben beszálltak a harcokba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt