Szíria tárt karokkal várja az orosz turistákat, ha már máshova úgysem mehetnek

turizmus
2022 június 22., 07:34
comments 4

Moszkva és Damaszkusz azon dolgozik közösen, hogy jelentősen megnöveljék a Szíriába irányuló turistaforgalmat. Erről Riyadh Haddad, a közel-keleti állam moszkvai nagykövetségének vezetője nyilatkozott az Izvesztyijának. A diplomata azt mondta, országa kész fogadni az orosz utazók tömegeit, akiket az „ellenséges országok” jelenleg amúgy sem látnak szívesen.

Haddad kiemelte, Szíria zsúfolásig tele van csodálatos turisztikai célpontokkal, fehér homokos strandokkal, sok ezer éves kulturális és vallási nevezetességekkel, emellett kiváló az éghajlat, sőt rendkívül magas a napsütéses napok száma. A nagykövet úgy látja, az orosz turisták számára nincs jobb választás, ha barátságos vendéglátásban akarnak részesülni egy baráti országban.

photo_camera Orosz turistaáradatra várakozó hentes dohányzással üti el az időt Rakkában, 2022. június 19-én Fotó: DELIL SOULEIMAN/AFP

Mióta elkezdődött az orosz–ukrán háború, az orosz turisták nyaralási lehetőségei beszűkültek a szankciók miatt, jelenleg két kiemelt célpontjuk van, Törökország és Grúzia.

Szíriában ugyanakkor 2011 márciusa óta háború zajlik, az Aszad-rezsim gyakorlatilag csak azért nem bukott meg, mert az oroszok időközben beszálltak a harcokba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.