A brit kormány újabb kereskedelmi szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben

június 23., csütörtök 10:12
2

Az Egyesült Királyság csütörtökön bevezette az Oroszország elleni kereskedelmi szankciók újabb részletét - írja a Reuters. Az exportőröknek szóló, a kormány honlapján közzétett közlemény számos új intézkedést sorol fel, amelyek többek között megtiltják egy sor áru és technológia Oroszországba történő kivitelét, a repülőgép-üzemanyag kivitelét, valamint a font sterling vagy az EU tagállamokban használatos valuták bankjegyeinek kivitelét.

Fontot is tilos Oroszországba vinni. Fotó: ALBERTO PEZZALI/NurPhoto via AFP

A közlemény szerint új tilalmak vonatkoznak a vas- és acélimporttal kapcsolatos technikai segítségnyújtásra, pénzügyi szolgáltatásokra, pénzeszközökre és közvetítői szolgáltatásokra is. A következők esnek kiviteli tilalom alá: belső elnyomás céljára alkalmas eszközök és technológia, vegyi és biológiai fegyverekkel kapcsolatos áruk és technológia, tengeri áruk és technológia, további olajfinomító termékek és technológia, illetve további kritikus ipari termékek és technológia.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt