Felzárkóztak Liszicsanszkra az orosz csapatok

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2022 június 23., 13:26

Szenvednek az emberutánpótlással az oroszok. Az Institute for the Study of War elemzői szerint továbbra is komoly gondokat okoz a veszteségek pótlása és a frontalakulatok megerősítése, ez már az orosz másodlagos nyilvánosságban is téma. Elemzésükben Jurij Kotyjenok orosz katonabloggert hivatkozzák, aki szerint frissen toborzott, kiképzetlen katonákkal töltik fel a frontalakulatokat, pedig oda jól képzett, gyalogos harcászatban tapasztalt katonák kellenének. Az ISW megjegyzése szerint ilyeneket aligha lesznek képesek gyorsan, kellő mennyiségben toborozni és bevetni.

photo_camera Ukrán katonák az elmúlt napokban viszonylag nyugodtabb donyecki fronton, Avdijivka határában. Fotó: ANATOLII STEPANOV/AFP

A toborzás nehézségeire utal, hogy az ukrán hírszerzés szerint a szakadár luhanszki "népköztársaságban" a hatóságok gázszivárgásokat rendeznek, hogy így kényszerítsék elő rejtekükből a kényszermozgósítás elől bujkálókat. Az ukrán katonai hírszerzés szerint a megszállt Zaporizzsja területén, Tokmak városában pedig az orosz katonák a helyi ukrán orvosoktól kérnek igazolásokat arról, hogy alkalmatlanok a további katonai szolgálatra.

Mindezen nehézségek ellenére a jelen állás szerint az orosz hadsereg legalább utolsó, minimális célkitűzését, Luhanszk megye területének teljes megszállását elérheti.

Csatlakozz a Körhöz még a tavalyi árakon!

Minden drágul, hamarosan a 444 is. Legyél most az előfizetőnk még a tavalyi áron!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.