A hét végéig adtak időt maguknak az oroszok Luhanszk teljes elfoglalására

külföld
2022 június 21., 11:38

Bele kell húznia az orosz hadseregnek, ha teljesíteni akarja az ország vezetőinek elvárásait. Hanna Maljar ukrán védelmiminiszter-helyettes szerint június 26-ig kaptak haladékot Luhanszk megye egészének megszállására, addig kéne megtörniük az ukrán ellenállást Szeverodoneckben, illetve elfoglalniuk a Donyec túlpartján Liszicsanszkot. Vagyis az ukránok arra számítanak, hogy a hét hátralévő részében nagyon heves offenzívába kezdenek.

link Forrás

Ennek feltétlenül vannak jelei. Az Institute for the Study of War (ISW) elemzői szerint hétfőn először egy hivatalos ukrán forrás, Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye ukrán katonai közigazgatásának vezetője is elismerte, hogy Szeverodoneck lakóövezetei kivétel nélkül orosz kézen vannak, és az ukrán erők már csak az iparterületet védik a város határában. Az oroszok hétfőn Szeverodoneck délkeleti elővárosát, Metolkinét is elfoglalták, ám Hajdaj szerint még mindig nem zárták körül az ukrán erőket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.