A hét végéig adtak időt maguknak az oroszok Luhanszk teljes elfoglalására

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2022 június 21., 11:38
comments 8

Bele kell húznia az orosz hadseregnek, ha teljesíteni akarja az ország vezetőinek elvárásait. Hanna Maljar ukrán védelmiminiszter-helyettes szerint június 26-ig kaptak haladékot Luhanszk megye egészének megszállására, addig kéne megtörniük az ukrán ellenállást Szeverodoneckben, illetve elfoglalniuk a Donyec túlpartján Liszicsanszkot. Vagyis az ukránok arra számítanak, hogy a hét hátralévő részében nagyon heves offenzívába kezdenek.

Ennek feltétlenül vannak jelei. Az Institute for the Study of War (ISW) elemzői szerint hétfőn először egy hivatalos ukrán forrás, Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye ukrán katonai közigazgatásának vezetője is elismerte, hogy Szeverodoneck lakóövezetei kivétel nélkül orosz kézen vannak, és az ukrán erők már csak az iparterületet védik a város határában. Az oroszok hétfőn Szeverodoneck délkeleti elővárosát, Metolkinét is elfoglalták, ám Hajdaj szerint még mindig nem zárták körül az ukrán erőket.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt