Legalább 30 év börtönbüntetést kérnek Ghislaine Maxwell számára az ügyészek

bűnügy
2022 június 23., 05:09
comments 2

A 60 éves Ghislaine Maxwellt kedden ítélik el a manhattani szövetségi kerületi bíróságon. A szövetségi ügyészek szerdán azt kérték a bírótól, hogy legalább 30 év börtönbüntetésre ítéljék a nőt, aki segített a néhai Jeffrey Epsteinnek tizenéves lányok szexuális zaklatásában.

Maxwell korábban Epstein barátnője volt, aztán ő lett az, aki behálózott kamaszlányokat, a bizalmukba férkőzött, majd masszázs ürügyén szexuális helyzetekbe hozza őket Epsteinnel és Epstein barátaival.

Maxwell ügyvédjei nemrég a javasolt 20 évnél jóval rövidebb börtönbüntetést követeltek, amiért szerintük a nővel durván bánnak a börtönben. Ügyvédei szerint a szexkereskedelemmel foglalkozó hálózat mögött Epstein volt az „agytröszt”, Maxwell pedig nem ítélhető el úgy, „mintha Epstein helyettese lenne, csak azért, mert Epstein már nem él”.

Az ügyészek erre annyit reagáltak, hogy Maxwell felnőttként saját döntéseket hozott, és „ő hozta meg azt a döntést, hogy számos kiskorú lányt szexuálisan kizsákmányoljanak”.

Ha a bíró követi az ügyészek javaslatát, akkor Maxwell élete hátralévő részét börtönben töltheti. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.