Legalább 30 év börtönbüntetést kérnek Ghislaine Maxwell számára az ügyészek

június 23., csütörtök 5:09
2

A 60 éves Ghislaine Maxwellt kedden ítélik el a manhattani szövetségi kerületi bíróságon. A szövetségi ügyészek szerdán azt kérték a bírótól, hogy legalább 30 év börtönbüntetésre ítéljék a nőt, aki segített a néhai Jeffrey Epsteinnek tizenéves lányok szexuális zaklatásában.

Maxwell korábban Epstein barátnője volt, aztán ő lett az, aki behálózott kamaszlányokat, a bizalmukba férkőzött, majd masszázs ürügyén szexuális helyzetekbe hozza őket Epsteinnel és Epstein barátaival.

Maxwell ügyvédjei nemrég a javasolt 20 évnél jóval rövidebb börtönbüntetést követeltek, amiért szerintük a nővel durván bánnak a börtönben. Ügyvédei szerint a szexkereskedelemmel foglalkozó hálózat mögött Epstein volt az „agytröszt”, Maxwell pedig nem ítélhető el úgy, „mintha Epstein helyettese lenne, csak azért, mert Epstein már nem él”.

Az ügyészek erre annyit reagáltak, hogy Maxwell felnőttként saját döntéseket hozott, és „ő hozta meg azt a döntést, hogy számos kiskorú lányt szexuálisan kizsákmányoljanak”.

Ha a bíró követi az ügyészek javaslatát, akkor Maxwell élete hátralévő részét börtönben töltheti. (New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt