A Kreml-szóvivő szerint Ukrajna EU-tagjelöltsége belügy

háború
2022 június 24., 11:22
comments 2

Belügynek nevezte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt, hogy az Európai Unió tagjelölti státust adott Ukrajnának. Peszkov szerint Oroszország és Európa kapcsolatát ennél amúgy sem lehetne még jobban elrontani.

„Számunkra nagyon fontos, hogy mindezek a folyamatok ne okozzanak több problémát nekünk, és ne okozzanak több problémát ezeknek az országoknak sem a velünk való kapcsolatában” – mondta.

Moldova státuszának elfogadását pedig azzal kommentálta, hogy „ez az ország jobban akar európai lenni, mint az európaiak”. „Úgy tűnik, hogy minél oroszellenesebbnek állítják be magukat, annál jobban tetszenek az európaiaknak” – mondta. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt