Baranyi megvétózza a helyi médiacéget érintő döntéseket

POLITIKA
2022 június 24., 15:24
comments 3

"Polgármesteri vétót emelek azok ellen a döntések ellen, amelyek bedarálják és pártkifizető-hellyé teszik a ferencvárosi független médiát" - írja Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a Facebookon.

Ferencváros közgyűlése szerdán foglalkozott a kerületi újság ügyével, ahonnan korábban Hagymási Zoltán, a ferencvárosi médiacég vezetője kirúgta az addigi főszerkesztő Vágvölgyi B. Andrást. Erre válaszul a lap teljes szerkesztősége kijelentette, hogy felmondanak, ha Vágvölgyi nem kerül vissza a helyére.

Baranyi javaslatára kirúgták Hagymásit, de az MSZP-s és DK-s képviselőknek sikerült elérniük, hogy a helyére Hoffmann Györgyöt, Kálmán Olga DK-s politikus férje kerüljön, aki a többi jelölttel szemben nem volt jelen az ülésen.

Vágvölgyit B. Andrást kinevezték tartalomfejlesztési igazgatónak de egyúttal új főszerkesztői pályázatot is kiírtak, aminek eredményéről már nem a Vágvölgyi pályázatát 2020-ban elbíráló, Majtényi László vezette szakmai bizottság, vagy más pártfüggetlen zsűri, hanem a „képviselők pártalkuja dönt.” Baranyi bejegyzése szerint „Vágvölgyi így a DK cégvezetője és a ma még ismeretlen, a képviselők által kiválasztott főszerkesztő között igazgathatná a tartalomfejlesztést.”

„Ezért a cégvezető megválasztása, a tartalomfejlesztési igazgatói poszt létrehozása és az új főszerkesztői pályázat kiírása ellen polgármesteri vétót emelek”- írja. Szerinte ezzel még nincs megoldva a helyzet, de a Képviselő-testület esélyt kap arra, hogy korrigálja a döntését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.