Felmentette Potocskánét az etikai bizottság, szerinte Jakab puccsként értelmezte az SZMSZ módosítást

belföld
2022 június 24., 16:39
comments 2

Jakab Péter május végén kezdeményezte Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból, valamint feljelentést tett ellene hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt is. Az Etikai Bizottság a mai napon felmentette Potocskánét. Jakabnak 8 napja van fellebbezni.

Bár az Etikai Bizottságnak nincsen hatásköre büntetőjogi kérdésekben, "jogi véleménye szerint az eljárás alá vont elnökhelyettes semmilyen bűncselekményt nem követett el az eljárásával, ilyenre utaló körülmények nem merültek fel”.

photo_camera Potocskáné Kőrösi Anita Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Potocskánét többek között azzal vádolták, hogy elnöki jogköröket vont el. “Bizonyítani tudtam, hogy a párt alapszabályának megfelelően jártam el, az elnökség ominózus május 24-i ülésen, amikor az elnök akadályoztatása esetén az alapszabály szerint az alelnök vezetheti az ülést. Egyébként senki más" - nyilatkozta a politikus magyarnarancs.hu-nak. "A napirenden a Szervezeti- és Működési Szabályzat módosítás volt, azt a párt alapszabályához szándékoztunk igazítani annyiban, hogy kik lehetnek jelen az elnökségi ülésen. Az alapszabály szerint a megválasztott tagokon kívül csak a pártigazgató és a gazdasági igazgató. Jakab Péter ellene irányuló puccsnak értelmezte, hogy az elnöki kabinetvezető, Molnár Enikő a továbbiakban nem lehetne jelen az elnökség ülésein" - folytatta.

Potocskáné elmondta, hogy a Jakab által belengetett rendőrségi feljelentésről nincs hír, nem kereste a rendőrség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.