Katonai menetoszlopok tűnhetnek fel a magyar utakon, a honvédség előre is köszöni a lakosság türelmét és megértését

június 24., péntek 9:29
12

„A Magyar Honvédség 2022. június 24–27. között katonai járművek átcsoportosítását hajtja végre, az adott napokon katonai menetoszlopra kell számítani az ország keleti részének útjain” – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

A honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, „mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól”.

A Magyar Honvédség páncélos csapatszállítói Vásárosnamény főterén az orosz–ukrán háború első napjaiban Fotó: Kaufmann Balázs/444

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthatnak be civilek, ezért a haladást a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják. Kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembe vételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát, és előre is köszöni a lakosság megértését és türelmét. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt