Minden idők legsikeresebb szereplését produkálta az úszó-világbajnokságon az amerikai csapat

június 25., szombat 18:35
2
Claire Curzan, Regan Smith, Lilly King és Torri Huske ünneplik világbajnoki győzelmüket a női 4x100 méteres vegyesváltó után a Duna Arénában 2022. június 25-én Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

45 éremmel minden idők legeredményesebb világbajnoki szereplését produkálta Budapesten az amerikai úszóválogatott.

Az amerikaiak saját rekordjukat döntötték meg, amit öt évvel ezelőtt, szintén Budapesten állítottak fel. Akkor 38 éremmel zárták a tornát.

Mindez szombaton, a világbajnokság úszószámainak zárónapján vált biztossá. A férfi 50 méteres hátúszás döntőjében Justin Ress lett az első honfitársa, Hunter Armstrong előtt, és ezzel a rekordbeállítás már meg is történt.

Női 50 méter mellen a litván Ruta Meilutyte diadalmaskodott, kilenc évvel első, barcelonai győzelme után.

Férfi 1500 méter gyorson az olasz Gregorio Paltrinieri simán nyert az amerikai Robert Finke és a német Florian Wellbrock előtt.

A 4x100 méteres férfi vegyesváltót az olasz csapat nyerte az amerikaiak előtt és a britek előtt.

Női 50 méter gyorson a svéd Sarah Sjöström nyert, neki ez volt a 10. világbajnoki elsősége, és ezzel ő az ötödik úszó, aki ezt a bravúrt végre tudta hajtani. Ebben a számban is volt amerikai érem: Erika Brown harmadik lett holtversenyben az ausztrál Meg Harrissel, a lengyel Katarzyna Wasick mögött.

Női 400 méter vegyesen, Hosszú Katinka számában, a kanadai Summer McIntosh győzött az amerikai Katie Grimes és a szintén amerikai Emma Weyant előtt. Hosszú negyedik helyen ért célba.

A 4x100 méteres női vegyesváltót az amerikaiak nyerték Ausztrália és Kanada előtt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt