Félmilliárd dollárnyi kábítószert égettek el Mianmarban

drog
2022 június 26., 15:28
comments 1

Félmilliárd dollár (190 milliárd forint) értékű kábítószert égettek el Mianmarban – közölték a hatóságok.

photo_camera Diákok nézik meg a drogot, mielőtt az ENSZ kábítósz-erellenes világnapján megsemmisítették. Fotó: AFP

Az ENSZ szerint a metamfetamin-gyártás rekordmagas a térségben. A hatóságok bejelentése szerint közel 2 tonna heroint és 630 millió adag metamfetamint égettek el Rangúnban.

photo_camera Ég a drog Fotó: AFP

Több szakértő szerint viszont az országot vezető junta nem törekszik komolyan a probléma megfékezésére, és az országban a tavalyi katonai puccs óta uralkodó anarchia éppen hogy jó feltételeket biztosít a kábítószergyártóknak.

photo_camera Lángol a drog Fotó: AFP

Az ENSZ a múlt hónapban tette közzé a jelentését, ami szerint 1 milliárd metamfetamin-tablettát koboztak el Kelet- és Dél-Ázsiában tavaly, ami rekordnak számít. A térség első számú metamfetamin-forrásának az észak-mianmari San államot tekintik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.