Szergej Sojgu szemlét tartott az invázióban bevetett orosz erőknél

háború
2022 június 26., 12:25
comments 2

Szergej Sojgu szemlét tartott az Ukrajnában harcoló orosz hadseregcsoportosulásnál. Az orosz védelmi miniszter először járt személyesen a megszállt területeken.

photo_camera Fotó: Sputnik via AFP

Az orosz katonai tárca beszámolója szerint Sojgu különös figyelmet fordított a hadművelet teljes körű támogatásának megszervezésére és az orosz katonák számára az ideiglenes állomáshelyeken szükséges életkörülmények megteremtésére. A miniszter kamerák előtt az Orosz Föderáció Hőse Aranycsillaga és Bátorságrend kitűntetéseket is átadott.

A szemle helyszínét a közlemény nem nevezte meg. „Nem tudni, hogy járt-e Ukrajna területén, de a felvételek megerősítették, hogy most Gennagyij Zsidko vezérezredes vezényeli a csapatokat Ukrajnában” – írja a Guardian.

Az ukrán „Conflict Intelligence Team“ elnevezésű, nyílt forrásokból dolgozó tényfeltáró csoport közölte a héten, hogy Alekszander Dvornyikov tábornokot áprilisban nevezték ki az ukrajnai hadműveletek főparancsnokává, de a jelek szerint már le is váltották, és a helyére Gennagyij Zsidko, az orosz haderő katonai-politikai igazgatóságának jelenlegi vezetője léphet.

photo_camera Fotó: Sputnik via AFP

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a friss hadijelentésben azt állította, hogy június 25-én Szeverodonyeck és Borivszke város mellett Voronove és Szirotyin települések is a Moszkva által függetlenként kezelt Luhanszki Népköztársaság ellenőrzése alá kerültek. (Guardian, Hírklikk, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.