Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lett a zalaegerszegi szárazföldi lazacfarm

június 27., hétfő 6:38
7

Tavaly jelentették be, hogy szárazföldi lazacfarmot hozhat létre Zalaegerszegen a Zalmon Kft., ami a csúcstechnológiával működő telepének építését a tervek szerint 2022 elején kezdheti el, és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) a Magyarországnak lehívható, Európai Tengerügyi és Halászati Alap (EMFF) forrásból kb. 3 milliárd forintot biztosít a projektre. A Telex akkor azt írta, a lazacfarm évi 1000 tonna lazacot termelne meg.

Lazac Fotó: Monty Rakusen/Cultura Creative

Most Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írta meg, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánították a projektet. „Hárommilliárd forintból egyébként mindössze 30 munkahely jönne létre - ha egyáltalán megvalósul ez az ötlet -, vagyis minden egyes munkahelyet százmillió forinttal támogatnának meg európai adófizetők” – írja Hadházy.

A lazacfarm látványterve Forrás: Zalmon Kft.

A képviselő azt írja, a „finoman szólva is merész ötlet mögött az a Sagyibó Viktor áll, aki vastagon érintett az egyik legjobban dokumentált magyar korrupciós botrányban”: Sagyibó volt a Microsoft Magyarország kormányzati üzletágának vezetője, amikor az FBI és az amerikai tőzsdefelügyelet nyomozása alapján magyar politikusokat vesztegettek meg. Miután a Microsofttól menesztették, Lázár János mellett lett miniszteri biztos.

Hadházy a Sagyibóról szóló posztját így zárja:

„Ez az ember nem három milliárd támogatást érdemelt volna, hanem minimum három évet a hűvösön!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt