A G7 vezetői a csúcstalálkozó végén ígéretet tettek arra, hogy gazdasági kárt okoznak Oroszországnak

külföld
2022 június 28., 11:30
comments 1

A G7 vezetői kedden elfogadták azt az álláspontot, hogy "amíg szükséges", támogatják Ukrajnát, és közölték, hogy lépéseket tesznek a háborút finanszírozó orosz olajeladásokból származó bevételek korlátozására.

A Németországban megrendezett G7 csúcstalálkozó zárónyilatkozatából azonban kimaradtak részletek arról, hogy a fosszilis tüzelőanyagok árkorlátozása hogyan működne a gyakorlatban. További megbeszéléseket kezdeményeztek az orosz olaj bizonyos szint feletti importjának megakadályozására irányuló intézkedések "feltárásáról". Ez az egyik legfontosabb orosz bevételi forrást érintené, és elméletileg enyhítené az energiaár-kiugrásokat.

A csúcstalálkozó zárása előtt a vezetők közösen elítélték a Kremencsuk város bevásárlóközpontja ellen elkövetett, általuk "förtelmesnek" nevezett orosz támadást, amelyet "háborús bűncselekménynek" neveztek, és megfogadták, hogy Vlagyimir Putyin elnököt és a többi érintettet "felelősségre vonják."

A csúcstalálkozó során a tisztviselők elmondták, hogy nyilvánosságra hozzák az orosz olajra vonatkozó árkorlátozásra, az orosz árukra kivetett vámok emelésére és egyéb új szankciók bevezetésére vonatkozó terveket. Az olajárplafon néhány bonyolult kérdéséről - például arról, hogy az csak Oroszországra vagy más olajtermelőkre is vonatkozna-e - a csúcstalálkozón túl további megbeszéléseken döntenek majd.

Zelenszkij nyíltan aggódik amiatt, hogy a Nyugat belefáradt a háború költségeibe, ami hozzájárul az energiaköltségek emelkedéséhez és az alapvető termékek áremelkedéséhez. A G7 vezetői megpróbálták csillapítani ezeket az aggodalmakat.

Megegyeztek arról is, hogy még az idén létrehoznak egy úgynevezett klímaklubot. Ennek célja, hogy lehetővé tegye a klímaváltozás ellen elkötelezetten tenni akaró országok együttműködését. A klub nyitva áll bármely ország előtt, amely kész átültetni a gyakorlatba a 2015-ös párizsi klímaegyezményt. (AP News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt