A Jobbik támogatja Hadházy Ákos megbüntetését

POLITIKA
2022 június 28., 10:06
comments 17

A Jobbik egyetért azzal a fideszes javaslattal, hogy „ha valaki szándékosan, politikai céllal bojkottálja” a parlamenti eskütételt, annak „legyen retorziója”, mondta Brenner Koloman, a párt vezérszónoka az Országgyűlésben.

A Brenner által Lex Hadházynak nevezett javaslat értelmében a megválasztott parlamenti képviselők nem kérhetnének tájékoztatást az állami szervek vezetőitől, és minősített adatokhoz sem férhetnének hozzá.Ez egyetlen embert érint, Hadházy Ákost, aki nem vett részt a parlament alakuló ülésén, mert „nem kívánta legitimálni a tisztességtelen választás eredményét”. A független képviselő azóta jelezte, hogy letenné az esküt, ezt viszont Kövér László házelnök közel két hónapja nem engedi.

photo_camera Hadházy Ákos Fotó: botost/444.hu

Brenner Koloman azt mondta, egyedül az a problémájuk az ötlettel, hogy nem tisztázza, meddig kell esküt tennie annak, aki a ciklus közben kerül be a parlamentbe. A momentumos Hajnal Miklós ezzel szemben jogfosztásról beszélt. „Engedjék végre Hadházy Ákost esküt tenni.” Jámbor András (Párbeszéd) szerint a Fidesz hibája, hogy a zuglói lakosoknak továbbra sincs képviselőjük, és Hadházy nem tudja végezni a munkáját.

„Látszik, hogy mennyire zavarta őket, hogy nem voltam ott az alakuló ülésen” – mondta korábban Hadházy a Telexnek. Szerinte gyakorlati jelentősége nincs a változtatásnak, mert az utóbbi években amúgy is ritkán kaptak valódi választ az ellenzéki képviselők a kérdéseikre, így a hatalmat sem tudták megfelelő módon ellenőrizni.

A Lex Hadházyról nem önállóan fognak szavazni, hiszen egyben nyújtották be többek közt a vagyonnyilatkozati rendszer lazításával és a frakciók költségvetési támogatásának csökkentésével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt