Trump tudta, hogy a Capitoliumot megrohamozó híveinél fegyver van

külföld
2022 június 28., 19:42
comments 2

Tudta, hogy híveinél fegyver van, amikor 2021. január 6-án feltüzelte őket, hogy rohamozzák meg a washingtoni Capitoliumot - mondta Donald Trumpról egy fehér házi alkalmazott az eseményeket vizsgáló kongresszusi bizottság előtt kedden. A kabinetfőnök munkatársaként dolgozó Cassidy Hutchinson eskü alatt vallotta, hogy

az elnök és stábja számolt azzal, hogy a tüntetés erőszakba torkollik.

Vallomása szerint Trump kifejezetten dühös volt, mert a biztonságiak a röntgenkapuknál nem engedték át a fegyverrel érkezőket.

"Baszottúl nem érdekel, hogy fegyverekkel jöttek. Nem azért vannak itt, hogy engem bántsanak. Engedjék be őket, innen csak a Capitoliumba vonulhatnak,"

mondta Hutchinson szerint az elnök. Állítása szerint a rendezvény után Trump csatlakozni akart a Capitolium felé tartó tömeghez, még az elnöki limuzin kormányához is megpróbált beülni, de a stábja végül megakadályozta ebben.

Arról, hogy milyen furcsa tévéshow-t kreáltak a Capitolium 2021 január 6-i ostromát vizsgáló bizottság meghallgatásaiból, itt írtunk bővebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.