Trump tudta, hogy a Capitoliumot megrohamozó híveinél fegyver van

június 28., kedd 19:42
2

Tudta, hogy híveinél fegyver van, amikor 2021. január 6-án feltüzelte őket, hogy rohamozzák meg a washingtoni Capitoliumot - mondta Donald Trumpról egy fehér házi alkalmazott az eseményeket vizsgáló kongresszusi bizottság előtt kedden. A kabinetfőnök munkatársaként dolgozó Cassidy Hutchinson eskü alatt vallotta, hogy

az elnök és stábja számolt azzal, hogy a tüntetés erőszakba torkollik.

Vallomása szerint Trump kifejezetten dühös volt, mert a biztonságiak a röntgenkapuknál nem engedték át a fegyverrel érkezőket.

"Baszottúl nem érdekel, hogy fegyverekkel jöttek. Nem azért vannak itt, hogy engem bántsanak. Engedjék be őket, innen csak a Capitoliumba vonulhatnak,"

mondta Hutchinson szerint az elnök. Állítása szerint a rendezvény után Trump csatlakozni akart a Capitolium felé tartó tömeghez, még az elnöki limuzin kormányához is megpróbált beülni, de a stábja végül megakadályozta ebben.

Arról, hogy milyen furcsa tévéshow-t kreáltak a Capitolium 2021 január 6-i ostromát vizsgáló bizottság meghallgatásaiból, itt írtunk bővebben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt