Vizsgálja az Elf bart forgalmazó webshopokat a GVH

június 28., kedd 9:16
5

Két szlovákiai vállalkozás, az ELF BAR VAPE - Bensons Europe s.r.o. és a Vaper s.r.o ellen is vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal, mert "feltehetően tisztességtelenül hirdetik a terméket a magyar fogyasztóknak". A GVH szerint weboldalukon "azt a hamis benyomást keltik", hogy a termékek jogszerűen forgalmazhatók.

A valóság ezzel szemben az, hogy Magyarországon tiltott a nikotint tartalmazó, illetve a nikotinmentes, dohányzást imitáló elektronikus eszközök ízesített változatainak forgalmazása és távértékesítése. A GVH szerint ezáltal "tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak" minősülhet az, hogy legálisként hirdetik a termékeiket, mert ezzel megtévesztik vásárlóikat.

A hatóság közleményében azt is megjegyzi, hogy a vizsgálat megindítása még nem jelenti azt, hogy a két cég jogsértést követett el. Ennek bizonyítása az eljárás tárgya, a vizsgálatok lefolytatására három hónapja van a GVH-nak, ezt indokolt esetben kétszer két hónappal meg lehet hosszabbítani.

Az Elf Barral, bár elvben akár ártalomcsökkentésre is alkalmas lehetne, a kereskedelmi gyakorlat alapján a jelek szerint leginkább a fiatalokat célozták meg, köztük azokat is, akik korábban nem is dohányoztak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt