A rendőrség állásfoglalása szerint éjfélig tarthatna rendezvényeket a Turbina Kulturális Központ

KULTÚRA
2022 június 29., 11:23
comments 2

A józsefvárosi Turbina Kulturális Központ kedden jelentette be, hogy miután még mindig nem kapták meg az esti rendezvények tartásához szükséges engedélyeket, bezárnak. Amíg meg nem kapják mégis.

Korábban hétfőtől vasárnapig, 10:00 és 22:00 óra közötti időpontra kaptak rendezvénytartási engedélyt. Ezt akarták módosítani arra, hogy vasárnap, hétfőn és kedden reggel 8-tól éjfélig, szerdán és csütörtökön éjjel kettőig, pénteken és szombaton pedig hajnal négyig lehessenek nyitva.

A Józsefváros.hu most azt írja, megkeresték a kerületi szakhatóságokat, hogy ők hozzájárulnak-e a már kiadott zenés, táncos rendezvénytartási engedélyének módosításához,és bár a rendőrség ehhez először nem járult hozzá, június 29-én már azt írták, „korábbi állásfoglalásukat annyiban módosítják, hogy a kérelmező zenés-táncos rendezvénye üzemelési idejének hosszabbítása ellen, hétfőtől-vasárnapig 24:00 óráig tartó üzemelésével kapcsolatban kifogást nem emel”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.