Szlovákiában nincs benzinhiány, kevesebbet vezetnek a drága üzemanyag miatt

külföld
június 29., 9:44
comments 17

Érzékenyen érintette a szlovák lakosságot a benzin és a gázolaj drágulása. A TV JOJ számára az AKO kutatócég által készített felmérés eredményei szerint az ország lakosságának 30 százaléka kevesebbet vezet, ezáltal spórolva a benzinen és a gázolajon – írja az Új Szó.

A felmérést ezerfős mintán végezték 2022. június 7. és 10. között, amikor a benzin átlagára 1,9 euró környékén mozgott literenként. A szlovákok 28 százalékának vezetési szokásait nem befolyásolta a benzin és a gázolaj magasabb ára, és ugyanolyan gyakran ülnek volán mögé, mint korábban. A megkérdezettek csaknem 6 százaléka azt válaszolta, a hirtelen drágulás miatt részben vagy teljesen átváltottak tömegközlekedésre.

photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Szlovákiában Magyarországgal, Lengyelországgal és Csehországgal ellentétben semmilyen intézkedést nem vezettek be az üzemanyagárak jelentős emelkedésének mérséklésére. Nálunk a Mol a Facebook-oldalán jelentette be, hogy június 24-étől a kutakon 50 litert lehet tankolni (mindenből, nem csak a hatósági áras termékekből), aki pedig kannába (például fűnyíróba) vinne benzint, az piaci árat fizet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt