Zelenszkij a NATO-csúcson: Oroszországot el kell szigetelni

háború
2022 június 29., 13:36
comments 2
photo_camera Volodimir Zelenszkij beszél a madridi NATO-csúcson 2022. június 29-én Fotó: GABRIEL BOUYS/AFP

„Oroszországot el kell szigetelni. Nem szabad jelen lennie a nemzetközi testületekben, mert egyetlen célja, hogy tönkretegye azok működését. Nem szabad értelmetlen párbeszédet folytatni Moszkvával, egészen addig, amíg nem kezdik el keresni az értelmes párbeszéd lehetőségét – nekik kell keresniük a közös pontokat, ehhez pedig mindenekelőtt békkére kell törekedniük”

– mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a NATO madridi csúcstalálkozójának résztvevőihez szólva.

Az ukrán elnök ezúttal is videókapcsolaton keresztül jelentkezett be Kijevből a NATO-országok Madridban esedékes csúcstalálkozójára.

link Forrás

Az állam- és kormányfők az elrettentés és a védelmi politika megerősítésének módjairól egyeztetnek a spanyol fővárosban, és most válik hivatalossá Finnország és Svédország felkérése is a szövetségi rendszerhez való csatlakozásra.

Ukrajnának biztonsági garanciákra van szüksége, ezért meg kell találni Ukrajna helyét a közös biztonsági térben - hangsúlyozta beszéde későbbi részében az ukrán elnök, többszörösen nyomatékosítva, hogy a bővítési folyamat nem állhat meg a keleti határoknál, Ukrajna előtt:

„A NATO nyitott ajtók politikája nem hasonlíthat a régi kijevi metró jegypénztáraihoz: nyitva vannak, de ha közeledsz, bezárnak, amíg nem fizetsz. Kérdezem én, Ukrajna nem fizetett még eleget? Még mindig elégtelen a hozzájárulásunk az európai civilizációhoz, még mindig nem tettünk eleget annak védelméért? Mire van még szükség?”

- tette fel a kérdéseket Zelenszkij az egybegyűltek előtt. (Ukrinform)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.