Az indonéz elnök személyesen vitte el Putyinnak Zelenszkij üzenetét

háború
2022 június 30., 17:29
comments 5

Joko Widodo két napon belül Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Vlagyimir Putyinnal is találkozott személyesen. A moszkvai sajtótájékoztatón azt mondta, átadta Putyinnak az ukrán elnök üzenetét. Arra már nem tért ki, hogy pontosan mi volt ez az üzenet, de kijelentette, hogy kész közvetíteni a két háborús fél között.

Joko Widodo és Volodimir Zelenszkij találkozója június 29-én Kijevben
photo_camera Joko Widodo és Volodimir Zelenszkij találkozója június 29-én Kijevben Fotó: STR/AFP

Widodo azt mondta, Indonézia továbbra is együttműködik Oroszországgal, Putyin pedig biztosította arról, hogy Oroszország ellátni Indonézia műtrágyával, aminek a forgalmát az ukrajnai háború és a nyugati szankciók egyszerre befolyásolták.

Joko Widodo és Vlagyimir Putyin találkozója június 30-án Moszkvában
photo_camera Joko Widodo és Vlagyimir Putyin találkozója június 30-án Moszkvában Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV/Sputnik via AFP

Az indonéz elnök jelenleg a G20-ak elnöke, és tagja az ENSZ válságstábjának, amit a háborúból eredő globális éhínség veszélye miatt hoztak létre. Widodo Zelenszkijt is meghívta a G20-ak novemberi, Balin tartandó csúcstalálkozójára. Az AFP jelentése szerint az ukrán elnök közölte Widodóval, hogy részvétele attól függ, hogy kik lesznek még ott - Oroszország a G20 tagja, így Putyin is várhatóan részt vesz a találkozón. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.