Dél-Korea Kínával együtt dolgozik az észak-koreai nukleáris fenyegetés békés megoldásán

külföld
2022 június 30., 05:10
comments 1

Dél-Korea szorosan együttműködik Kínával az észak-koreai atomfegyver-program által jelentett fenyegetések békés kezelése érdekében - mondta csütörtökön Han Duck-soo miniszterelnök a Szöul és Peking közötti diplomáciai kapcsolatok létrehozásának 30. évfordulója alkalmából rendezett fórumon. Egyre nagyobb aggodalomra ad okot, hogy Phenjan folyamatosan rakétakísérleteket hajt végre.

Han Duck-soo, dél-koreai minisszterelnök
photo_camera Han Duck-soo, dél-koreai minisszterelnök Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Szöuli és washingtoni tisztviselők szerint Észak-Korea minden előkészületet befejezett a hetedik nukleáris kísérletére, és Phenjan talán csak a megfelelő időpontra vár. Idén eddig körülbelül 30 ballisztikus rakétát lőttek ki, beleértve az interkontinentális ballisztikus rakéták első kísérleteit az elmúlt öt évben.

„A két ország közötti kapcsolatokat úgy kell fejleszteni, hogy az hozzájáruljon a Koreai-félsziget békéjéhez és a nemzetközi közösség jólétéhez” - fogalmazott Han. A kétoldalú kapcsolatokat illetően Han arról beszélt, hogy Szöulnak és Pekingnek ki kell bővítenie együttműködését a klímaváltozás, a nyersanyagellátás, a közegészségügy és a kultúra területén is. (Yonhap hírügynökség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.