Dél-Korea Kínával együtt dolgozik az észak-koreai nukleáris fenyegetés békés megoldásán

külföld
június 30., 5:10
comments 1

Dél-Korea szorosan együttműködik Kínával az észak-koreai atomfegyver-program által jelentett fenyegetések békés kezelése érdekében - mondta csütörtökön Han Duck-soo miniszterelnök a Szöul és Peking közötti diplomáciai kapcsolatok létrehozásának 30. évfordulója alkalmából rendezett fórumon. Egyre nagyobb aggodalomra ad okot, hogy Phenjan folyamatosan rakétakísérleteket hajt végre.

photo_camera Han Duck-soo, dél-koreai minisszterelnök Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Szöuli és washingtoni tisztviselők szerint Észak-Korea minden előkészületet befejezett a hetedik nukleáris kísérletére, és Phenjan talán csak a megfelelő időpontra vár. Idén eddig körülbelül 30 ballisztikus rakétát lőttek ki, beleértve az interkontinentális ballisztikus rakéták első kísérleteit az elmúlt öt évben.

„A két ország közötti kapcsolatokat úgy kell fejleszteni, hogy az hozzájáruljon a Koreai-félsziget békéjéhez és a nemzetközi közösség jólétéhez” - fogalmazott Han. A kétoldalú kapcsolatokat illetően Han arról beszélt, hogy Szöulnak és Pekingnek ki kell bővítenie együttműködését a klímaváltozás, a nyersanyagellátás, a közegészségügy és a kultúra területén is. (Yonhap hírügynökség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt