18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Fegyveres lázadók többször is arra kényszerítettek egy nőt Kongóban, hogy emberhúst főzzön és egyen

külföld
2022 június 30., 08:46
comments 13

Egy kongói nőt kétszer is elraboltak fegyveresek a Kongói Demokratikus Köztársaságban, többször megerőszakolták, és arra kényszerítették, hogy emberi húst főzzön és egyen - közölte a Női Szolidaritás az Integrált Békéért és Fejlődésért (SOFEPADI) kongói jogvédő csoport szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsával.

A CODECO fegyveres milícia néhány tagja 2022 januárjában.
photo_camera A CODECO fegyveres milícia néhány tagja 2022 januárjában. Fotó: ALEXIS HUGUET/AFP

Julienne Lusenge, a csoport elnöke a 15 tagú tanács előtt beszélt a nő történetéről. Kongóban május vége óta súlyos harcok dúlnak a kormány és a lázadó csoportok között, ami fokozta az erőszakhullámot. Lusenge beszámolója szerint a nőt a CODECO nevű milícia harcosai rabolták el, amikor váltságdíjat akart fizetni egy másik elrabolt családtagjáért. A nő elmondta a jogvédő csoportnak, hogy többször megerőszakolták és fizikailag bántalmazták. Ezután azt mondta, hogy a fegyveresek elvágták egy férfi torkát. „Kihúzták a beleit, és megkértek, hogy főzzem meg. Hoztak nekem két vizes edényt, hogy elkészítsem az étel többi részét. Ezután az összes foglyot emberi hússal etették meg” - idézte Lusenge az áldozatot.

A nőt néhány nap múlva szabadon engedték, de miközben megpróbált hazatérni, elrabolta egy másik milíciacsoport, amelynek tagjai szintén többször megerőszakolták. „Ismét arra kértek, hogy főzzek és egyek emberi húst” - mondta a SOFEPADI-nak a nő, aki végül megszökött. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.