A 30 fokos Balaton véget vethet egy extrém szapora kagyló inváziójának

Lezárt tartalom a Kör tagjainak balaton
2022 július 01., 15:17
comments 6

Mindig is éltek kagylók a Balatonban, de Balatonszemes egyik strandjánál már nehéz úgy fürödni, hogy ne okozzanak kisebb horzsolásokat, vágásokat. Bizonyos szakaszokon összefüggő kagylómezőkön lehet sétálni a közel 30 fokos tóban, inkább az a ritkább, ha sima iszapra léphetünk. Ilyen kagyló-labdákkal lehet focizni:

Korábban is szerették a kagylók Balatonszemest, de most a balatonőszödi kormányüdülő felé eső egyik strandnál extrém mennyiségben telepedtek meg. Egy ilyen kis kupacot pillanatok alatt össze lehet gyűjteni:

A fotót elküldtem Balogh Csillának, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) tudományos munkatársának. A kérdés persze az, hogy mit látunk a fotón.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt