A mentőkre is vonatkozik a tankolási limit

belföld
2022 július 01., 07:42

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás, de már kezdeményezték a mentőautók tankolási limitjének feloldását – írja a 24.hu.

A lap azután kereste meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebookon, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Az OMSZ egyébként azt írta, működésük „folyamatos és zavartalan, az üzemanyag-utántöltés szabályai fennakadást nem okoztak”.

A lap megkereste a Molt is a tankolási limit feloldásával kapcsolatban, de nem válaszoltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.